6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü Kutlu Olsun
07 Haziran 2022

diyetisyen günü.jpg

Diyetisyenlik; büyüme, gelişme ve yaşam boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin artırılması için beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplu beslenmenin plan ve programlarını düzenleyen meslek alanıdır. Bunların yanında yiyeceklerin satın alınması, depolanması, hazırlanması ve pişirilmesinden tüketimine kadar olan süreci denetlemektedir. Besin güvenliğinin sağlanmasında görev almaktadır.
Diyetisyenlik mesleğindeki gelişmeye paralel olarak diyetisyenlerin çalışma alanları da oldukça fazlalaşmıştır. Eğitim kurumlarında eğitici diyetisyen olarak, araştırma kurumlarında araştırıcı diyetisyen olarak, hastanelerde tedavici diyetisyen olarak (bunlar; diyabet diyetisyenliği, renal diyetisyenlik, onkoloji diyetisyenliği, enteral-parenteral ünite diyetisyenliği, poliklinik diyetisyenliği vb.), toplu beslenme yapılan kurumlarda yönetici diyetisyen olarak (okul, banka, kamu kurumu,lokanta, otel, yaşlı bakım evleri vb.), toplum sağlığı diyetisyeni olarak ve danışman olarak (sağlık kulüpleri, fitness merkezleri vb. yerlerde) görev yapabilmektedir.